Доступність посилання

ТОП новини

ЄС і Єврокомісія: новий президент Сербії має продовжити реформи


Переможець президентських перегонів у Сербії Томислав Николич раніше минулого тижня
Переможець президентських перегонів у Сербії Томислав Николич раніше минулого тижня
Європейський Союз високо оцінив президентські вибори в Сербії, назвавши їх «дуже чітким сигналом» того, що Сербія буде домагатися членства в ЄС.

Керівники Ради Європи та Європейської комісії, у спільній заяві, оприлюдненій у понеділок, закликали обраного президента Сербії Томислава Николича продовжувати реформи на шляху Сербії до інтеграції в ЄС.

Николич – націоналіст, який з невеликою перевагою у майже три відсотки голосів переміг у неділю прозахідного недавнього президент Бориса Тадича, пообіцяв, що «Сербія не буде відвертатися від європейського шляху».

Речниця верховного представника ЄС із закордонних справ Катрін Аштон Мая Коціянчич заявила у понеділок: «Гадаю, діалог між Белградом і Пріштиною користується повною підтримкою міжнародного співтовариства, зокрема – Європейської ради. Цей діалог міцно пов’язаний з процесом інтеграції Сербії до Європейського Союзу. Тому ми сподіваємося, що цей діалог буде продовжений».

Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) вітає «мирне і впорядковане голосування» на виборах 110 000 етнічних сербів на півночі Косова. Голосування косовських сербів було дозволене, хоча близько 90 країн світу визнали односторонню декларацію 2008 року про незалежність Косова від Сербії.
XS
SM
MD
LG