Доступність посилання

ТОП новини

У Києві мітингували проти ухвалення нового Трудового кодексу


Мітинг проти ухвалення нового Трудового кодексу
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:09 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Мітинг проти ухвалення нового Трудового кодексу

Кілька сотень осіб зібралися в понеділок на майдані Незалежності у Києві для участі в акції проти ухвалення Верховною Радою нового Трудового кодексу. Пізніше протестувальники колоною рушили до приміщення, де засідала погоджувальна рада парламенту, визначаючи порядок денний цього сесійного тижня. Учасники акції вимагали не включати до порядку денного Верховної Ради питання щодо ухвалення Трудового кодексу України та закону, що регулює порядок проведення акцій протесту, вважаючи ці законопроекти антитрудовими і недемократичними. Акцію проти кодексу підтримали громадські організації та представники вільних профспілок.

Учасники акції тримали у руках плакати із гаслами: «Проект рабського Трудового кодексу – на смітник!», «Людині праці – гідну зарплату!» та інші.


Як зазначив народний депутат, голова Конфедерації вільних профспілок України Михайло Волинець, проект Трудового кодексу утискає права людей найманої праці. За його словами, зокрема документ містить норми, які фактично збільшують тривалість робочого дня та робочого тижня, надають право роботодавцю встановити відеоспостереження за працівником на робочому місці, звужують права профспілок щодо захисту працівників.

Серед учасників акції були представники Конфедерації вільних профспілок України, Федерації професійних спілок працівників малого та середнього бізнесу, об’єднання «Боротьба», та інших профспілок і громадських організацій.

Розгляд дратівливого законопроекту, зрештою, був тимчасово зупинений.

Нова редакція Трудового кодексу була ухвалена в першому читанні в 2007 році. Проте через масові протести населення подальший розгляд кодексу відклали.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG