Доступність посилання

ТОП новини

КПУ продовжує паразитувати на гаслах (огляд преси)


Київ – Президент Віктор Янукович заявив, що за той час, відколи він є главою держави, підприємцям стало жити легше. Зокрема, кількість дозвільних актів скоротили на 90 відсотків. Однак, як стверджує експерт «Газети по-українськи», в бізнесі нині проблем не поменшало. Найбільші створюють податківці, які практично перетворилися в репресивний орган. Тиск став сильніший. За твердженням експерта, хабарництво за останні роки зросло. Щоб вирішити незначну проблему треба заплатити від 10 до 100 тисяч гривень.

Про ще одну нещодавно створену проблему, яка дошкуляє бізнесу, розповідає газета «Голос України». Видання інформує, що нині в Україні більше ніж п’ять мільйонів підприємців та близько півтора мільйона різних юридичних осіб: підприємств, установ та організацій. Усі вони занесені до спеціального реєстру. І щоб провадити свою діяльність – співпрацювати з партнерами, укладати контракти, спілкуватися з держорганами, повсякчас потрібне підтвердження того, що вони належним чином зареєстровані в Єдиному реєстрі. Однак отримати цю довідку надзвичайно важко. Чому – парламентське видання пояснює в статті «Реєстр підприємств: доступ обмежений».

Україна залишається чи не єдиною європейською країною, у провладній парламентській більшості якої присутні комуністи. Як стверджує газета «День», КПУ продовжує паразитувати на гаслах, котрі мали б лунати від справжнього профспілкового руху, якби такий був. Про те, чим це загрожує Україні і як цього позбутись видання розповідає в матеріалі, що так і називається «Майбутньому загрожує... минуле».

Незабаром час літніх відпусток. Через нестабільну політичну ситуацію в Тунісі та Єгипті цього сезону виріс попит на вітчизняні і європейські курорти, а також на відпочинок в Об’єднаних Арабських Еміратах. Журналісти газети «Факти» звернулись до столичних турагентств, щоб з’ясувати, скільки коштуватиме відпочинок цього літа. З інформацією видання знайомить у статті «Десятиденна путівка для двох у кримському санаторії обійдеться в суму від 12 до 80 тисяч гривень».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG