Доступність посилання

ТОП новини

В Україні завершився Всесвітній Нобелівський економічний конгрес


У Дніпропетровську, на базі університету ім. Альфреда Нобеля, завершився третій Всесвітній Нобелівський економічний конгрес, який тривав упродовж чотирьох днів.

За підсумками форуму провідні вчені-екномісти з різних країн світу ухвалили резолюцію, у якій рекомендують державним і політичним діячам «ініціювати розробку національних і міжнаціональних стратегій розвитку» задля запобігання світовим економічним кризам та продовжувати наукові дослідження щодо циклічності економічного розвитку.

Крім того, у резолюції наголошується на необхідності «розширити практику створення міжнародних інноваційно-технологічних альянсів для виконання науково-дослідних програм з економічного розвитку».

У представницькому форумі брали участь понад сто провідних вчених та фахівців з України та світу. Серед них – лауреати Нобелівської премії, директори інститутів економіки національних академій наук України, Росії, Білорусі, Казахстану, Румунії, Польщі, Чорногорії, а також провідні вчені-економісти інших країн світу.

Спеціальною подією конгресу стало урочисте відкриття виставки плакату «Жінки у польській науці» (спільний проект разом із Генеральним Консульством Республіки Польща в Україні).

Основна тема дискусії для наступного Всесвітнього Нобелівського економічного конгресу – «Економічна теорія та господарська практика: суперечлива взаємодія».
XS
SM
MD
LG