Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: ЄС визначить перелік документів для шенгенської візи


Україна та Євросоюз відзначають позитивну динаміку в отриманні українцями шенгенських віз для відвідин країн ЄС. Відповідну статистику сьогодні оприлюднив речник МЗС Олександр Дикусаров.

За даними досліджень працівників консульств ЄС та МЗС України, у 2011 році, порівняно з 2010 роком, загальна кількість виданих шенгенських віз значно збільшилась і перевищила мільйон сто тисяч віз. Також зменшилася кількість відмов у наданні віз з боку окремих консульств держав Євросоюзу. Ці дані навели експерти від України та ЄС, які опрацьовують зміни до чинної Угоди про спрощення візового режиму між Україною та Євросоюзом.

«За наполяганням української сторони, делегація ЄС поінформувала про завершення роботи зі складання та погодження уніфікованого переліку документів, що мають подавати громадяни України до консульських установ держав-членів ЄС для оформлення віз. Зазначений перелік планується затвердити під час засідання візової робочої групи країн ЄС 30 травня», – повідомив Дикусаров.

Тим часом, напередодні експерти Громадської ради при МЗС України Всеукраїнського громадського об’єднання «Європа без бар’єрів» повідомили, що за дослідженнями українських та європейських фахівців, окремі положення Угоди про спрощення візового режиму суперечать новому Візовому кодексу ЄС.
XS
SM
MD
LG