Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура розцінила захоплення Лук’янівського ринку як хуліганство і порушила справу


Прокуратура Шевченківського району міста Києва порушила кримінальну справу за фактом хуліганських дій на території Лук’янівського ринку столиці.

«Встановлено, що 20 травня близько 6:00 вечора невстановлені особи, перебуваючи на території ринку, зруйнували частину прилавків і застосували фізичну силу до працівників ринку. У результаті хуліганських дій було пошкоджене майно, яке належить цілісному майновому комплексу «Лук’янівський ринок», ці дії призвели до тілесних ушкоджень громадян», – наголошується в повідомленні столичної прокуратури.

Проведення досудового слідства у кримінальній справі доручено Шевченківському райвідділу міліції.

З понеділка Лук’янівський ринок був закритий, на його території перебувала група молодих людей, які не пускала туди ні торговців, ні менеджмент ринку, ні журналістів. Міліція в ситуацію не втручалася, однак не дозволила торговцям ринку і покупцям перекрити рух на вулиці Мельникова в районі ринку, що ті намагалися зробити на знак протесту.

У Київській прокуратурі того ж дня повідомили, що здійснили перевірку законності укладання між Шевченківською райрадою і ТОВ «Квіткова Галявина» договору купівлі-продажу будівель і споруд Лук’янівського ринку і за результатами цієї перевірки підготували і мають намір направити до Госпсуду Києва позовну заяву про визнання договору недійсним і повернення майна в комунальну власність.
XS
SM
MD
LG