Доступність посилання

ТОП новини

Українського посадовця звинувачують у готовності спекулювати квитками на Олімпіаду


Усунений від виконання обов’язків генерального секретаря НОК України Володимир Геращенко
Усунений від виконання обов’язків генерального секретаря НОК України Володимир Геращенко
Лондон – Британська поліція розслідує повідомлення про те, що чільний представник Національного олімпійського комітету України пропонував продати на чорний ринок квитки на Лондонську олімпіаду.

Президент українського олімпійського комітету Сергій Бубка заявив, що усунув підозрюваного Володимира Геращенка від виконання обов’язків генерального секретаря НОК України на час внутрішнього розслідування.

Журналісти відділу «Бі-Бі-Сі», що висвітлює події у британській столиці, розслідували повідомлення, згідно з якими посадовці з певних національних олімпійських комітетів перепродують спекулянтам квитки на олімпіаду, яка має розпочатися через місяць.

Під виглядом перекупників журналісти вийшли на людину, що назвалася генеральним секретарем Національного олімпійського комітету України Володимиром Геращенком.

У таємно зробленому записі можна почути, як ця людина висловлює готовність продати квитки з квоти, яку отримує українське відомство на Лондонську олімпіаду.

«Є інші квитки. Можливо, якщо їх не захочуть, якщо не буде клієнтів, тоді буде 50 чи 100 квитків», – чутно із шумного запису в людному приміщенні.

Краще готівка

Якщо стосовно кількості квитків український посадовець висловлює непевність, то стосовно того, в якому вигляді він хотів би отримати за них гроші, сумнівів немає.

«Краще готівка», – говорить співрозмовник лондонського журналіста, який представився бізнесменом і записував розмову з Геращенком прихованою камерою.

До власне оборудки журналісти «Бі-Бі-Сі» своє розслідування не доводили.

Натомість вони повідомили Володимиру Геращенку, що зафіксували його пропозицію перепродати квитки і запитали, чому він був готовий іти на свідоме порушення правил і на дії, які зокрема у Британії караються як порушення закону?

Володимир Геращенко відповів на звинувачення, що квитків він продавати не збирався, а його слова, мовляв, були лише намаганням позбутися наполегливих пропозицій перекупника.

Голова Організаційного комітету Лондонської олімпіади Себастьян Коу ще напередодні застерігав потенційних спекулянтів.

Не робіть цього, бо вас піймають. Ми вас зупинимо. З цим бореться підрозділ лондонської поліції
Себастьяна Коу
«Не робіть цього, бо вас упіймають. Ми вас зупинимо. Ми зробимо ваше життя дуже важким. Це протизаконно і з цим бореться спеціально створений підрозділ лондонської поліції», – попереджав лорд Коу.

Володимир Геращенко обіцяв перекупнику, що буде у британській столиці 10 липня, але тепер навряд чи зможе виконати свою обіцянку.

Церемонія відкриття Олімпійських ігор відбудеться 27 липня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG