Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: провладні депутати відмовилися голосувати за підвищення зарплат і пенсій


Лідер партії «Фронт змін» Арсеній Яценюк заявляє, що жоден депутат провладної більшості не віддав свого голосу за проект закону про відновлення соціальної справедливості, зокрема про збільшення зарплат і пенсій 17 мільйонам українців.

Як повідомляє прес-служба партії, проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо збільшення соціальних виплат і заробітних плат)», зазначив Яценюк, передбачає системні зміни в соціальній сфері, насамперед у пенсійному забезпеченні.

«Осучаснення пенсій востаннє відбувалося чотири роки тому за середньою заробітною платою 2006 року. Сьогодні пенсії розраховуються з середньої заробітної плати від 900 до 1900 гривень», – зазначив Яценюк.

Лідер «Фронту змін» наголосив, що проект закону передбачає осучаснення пенсій і їх збільшення в середньому на 334 гривні для 10 мільйонів українських пенсіонерів.

«Сьогоднішній прожитковий мінімум не відповідає економічним стандартам, та й, власне, стандартам виживання людини. За ці гроші можна жити перші 10 днів відтоді, як їх виплатили, а інші дві декади жити немає за що», – наголосив Яценюк.

Провладна більшість відмовилася голосувати за законопроект. За нього проголосували лише 59 депутатів.
XS
SM
MD
LG