Доступність посилання

ТОП новини

Хорошковський: Україна візьме до уваги резолюцію Європарламенту


Україна бере до уваги й налаштована вирішити питання, озвучене сьогодні в резолюції Європарламенту, в якій міститься заклик до негайного звільнення засуджених із політичних мотивів.

Про це сказав перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський, коментуючи заклик Європарламенту до української влади внести зміни до Кримінального кодексу з метою звільнення політв’язнів.

«Ми завжди з увагою ставимося до резолюцій Європарламенту і, безумовно, візьмемо це до уваги й дамо завдання на розробку таких змін (до Кримінального кодексу)», – зазначив Хорошковський.

Він наголосив: «Ця позиція не нова. Це було під час переговорів, коли я їздив до Брюсселя. Про це мені було кілька разів сказано, тому що погляд ЄС на цю проблему саме такий. Ви знаєте нашу ситуацію. Вона, перш за все, пов’язана з тим, що будь-яке рішення, яке ми могли б ухвалити, вимагає зміни в законодавстві, і це основне».

Сьогодні, 24 травня Європарламент ухвалив Резолюцію щодо України. У ній, Європарламент зокрема, закликає до негайного звільнення всіх ув’язнених, засуджених за політичними мотивами, зокрема лідерів опозиції.
XS
SM
MD
LG