Доступність посилання

ТОП новини

Опозиція заблокувала трибуну Верховної Ради


Представники фракцій «БЮТ-Батьківщина» та НУНС заблокували трибуну Верховної Ради на знак протесту проти зміни мовного законодавства. Під час розгляду одного із законопроектів опозиціонери раптово піднялися зі своїх місць і підбігли до трибуни.

Біля трибуни сталася невелика сутичка між опозиціонерами та представниками фракції Партії регіонів. Члени опозиційних фракцій виштовхали з трибуни представників більшості і заблокували її.

Опозиціонери тримають жовто-блакитний прапор та плакат жовтого кольору, на якому зображені у вигляді триголового дракона Микола Азарова, Дмитро Табачник і Віктор Янукович. У кожного з них з рота виходить потік повітря, який зливається у триколор російського прапора. На плакаті також написано: «Знищення мови – знищення Батьківщини».

Члени фракцій «БЮТ-Батьківщина» та НУНС постійно скандують: «Банду – геть!».

Наразі у пленарному засіданні Верховної Ради оголошено перерву до 16.55. Голова Верховної Ради України Володимир Литвин та його перший заступник Адам Мартинюк залишаються на своїх робочих місцях.

Народні депутати від Партії регіонів Сергій Ківалов і Володимир Колесніченко минулого року зареєстрували у Верховній Раді законопроект «Про засади державної мовної політики». У пояснювальній записці зазначається, що в разі ухвалення законопроекту російська мова стане регіональною в 13 адміністративно-територіальних одиницях України (з 27-ми); кримськотатарська – в Криму, угорська – в Закарпатській області, румунська – в Чернівецькій. У Партії регіонів заявляють, що законопроект статусу української мови не змінить.
XS
SM
MD
LG