Доступність посилання

ТОП новини

Енергетику і безпеку в Європі обговорюють у Празі


Президент Чехії Вацлав Клаус
Президент Чехії Вацлав Клаус
У столиці Чехії в четвер відкрилась міжнародна конференція Energy Gas Storage, на якій обговорюють важливі проблеми енергетичного розвитку і безпеки в Європі.

Конференцію відкрив президент Чеської Республіки Вацлав Клаус, який застеріг від небезпеки державного втручання до енергетичного ринку. На його думку, атомній енергетиці в Європі немає альтернативи. Водночас президент Чехії наголосив на необхідності видобутку сланцевого газу, який «може зменшити енергетичну залежність Європи від Росії».

У конференції беруть участь представники провідних європейських енергетичних фірм, зокрема однієї з найбільших чеських компаній CE Group, до планів якої, серед іншого, входить спорудження між Чехією та Австрією газогону «Моцарт». Учасники зустрічі також обговорюють проблеми спорудження й інших нових газогонів, зокрема Nabucco та «Південний потік».

Серед почесних гостей конференції – колишній президент США Білл Клінтон.

Президент Чехії Вацлав Клаус, під патронатом якого проходить конференція, надав для її проведення Іспанську залу Празького граду – одне з найкрасивіших приміщень на території президентського палацу.
XS
SM
MD
LG