Доступність посилання

ТОП новини

Росія диктуватиме ціни на бензин в Україні (огляд преси)


Київ – Поганий той опозиціонер, який не збирає компромат на владу. Адже, як стверджує тижневик «Влада грошей», ще жодні вибори не обходилися без клятв покарати негідників серед попередників. Хоча минулого разу ініційовані нинішньою опозицією резонансні процеси дружно зайшли у глухий кут. Журналісти тижневика поцікавилися, за які правопорушення представники влади будуть притягнуті до відповідальності. Насамперед, як переконують в опозиції, за кримінальні злочини. Зокрема, за «вишки Бойка», за перерахування фінансів на підконтрольні певним представникам влади компанії в Австрії, Ліхтенштейні, Німеччині. Йдеться також про незаконну купівлю нерухомості в Межигір’ї. А ще чинна влада повинна відповісти за підписання Харківських угод та Договору про зону вільної торгівлі з країнами СНД, кажуть опозиціонери.

Російський «Газпром» створює мережу АЗС в Україні. Одна з його дочірніх компаній скористалася зупинкою більшості українських нафтопереробних заводів і почала поставки бензину, переробленого в Білорусі. Експерти газети «Комерсант Україна» побоюються, що «Газпром» достатньо швидко отримає значну частину українського ринку і це дозволить йому диктувати ціни на бензин. Заголовок публікації – «В Україну ціляться із заправного пістолета».

Найближчим часом українцям доведеться лікуватися своїми силами. Як стверджують «Ізвєстія в Україні», з аптек і лікарняних стаціонарів будуть вилучені навіть ті зарубіжні препарати, які не мають аналогів вітчизняного виробництва. Проблема виникла через неузгодженості у законодавстві, які заблокували реєстрацію і перереєстрацію ліків. За прогнозами експертів видання, ціни на імпортні медикаменти значно виростуть.

Дефіцит ліків в Україні в 95 відсотках випадків створює влада як лобістськими, так і просто неправильними рішеннями, переконує тижневик «Коментарі». На думку експертів видання, є три причини постійного дефіциту тих чи інших лікарських препаратів: несвоєчасне й непрозоре виконання держпрограм закупівлі препаратів, бажання поповнити бюджет за рахунок фармацевтів і спроби влади поліпшити свій рейтинг шляхом зниження цін на ліки. Заголовок статті: «Чому в Україні зникають ліки».

Тридцять шість відсотків українців ніколи не виїж­джали з рідного регіону, інформує, посилаючись на соцдослідження, «Газета по-українськи». Найменше їздять жи­телі західних областей – 47,3% і Криму — 45,7%. Найактивніше пересуваються кияни. Лише близько 3% столичних жителів ніколи нікуди не виїжджали. А найчастіше українці їздять до родичів.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG