Доступність посилання

ТОП новини

Литвин виступає за розпуск парламенту та позачергові вибори


Голова Верховної Ради Володимир Литвин заявив, що бійка в четвер у сесійній залі засвідчила, що «парламентаризм у країні остаточно зруйновано», тому він є прихильником позачергових виборів. Про це він сказав на брифінгу у Верховній Раді у п’ятницю.

Лідери фракцій пропозицію не підтримують.

Вчора у залі засідань Верховної Ради після дебатів щодо законопроекту про основи мовної політики сталася бійка між народними депутатами провладних та опозиційних фракцій, після чого опозиція заблокувала парламентську трибуну і президію. Наразі опозиція продовжує блокувати трибуну.

Народні депутати від Партії регіонів Сергій Ківалов і Володимир Колесніченко минулого року зареєстрували у Верховній Раді законопроект «Про засади державної мовної політики». У пояснювальній записці зазначається, що в разі ухвалення законопроекту російська мова стане регіональною в 13 адміністративно-територіальних одиницях України (з 27-ми); кримськотатарська – в Криму, угорська – в Закарпатській області, румунська – в Чернівецькій. У Партії регіонів заявляють, що законопроект статусу української мови не змінить.
XS
SM
MD
LG