Доступність посилання

ТОП новини

ЄС схвалює зусилля Києва щодо спрощення реєстрації європейських експертів


Представництво Євросоюзу в Києві схвалює зусилля української влади, спрямовані на спрощення процедури реєстрації європейських експертів для роботи в Україні.

«Донедавна існувала проста й дієва система реєстрації під керівництвом Міністерства закордонних справ. Однак у вересні 2011 року було впроваджено нову систему, яка призвела до значних затримок і труднощів», – зазначено в коментарі представництва ЄС, розміщеному на сторінці представництва у Facebook у п’ятницю.

Згідно з інформацією, українська влада запропонувала деякі поправки до цієї системи. «Експерти, яких вимагали від ЄС і які оплачуються ЄС для роботи в Україні з метою виконання програм допомоги ЄС в Україні, мають пройти процедуру реєстрації в органах влади. Це нормально. Представництво ЄС схвалює зусилля української влади, спрямовані на спрощення процедури надання тимчасового дозволу на проживання, яке становило значні проблеми для експертів ЄС і членів їхніх сімей», – зазначено в коментарі.

Згідно з інформацією, запропоновані поправки справді покращують нинішню ситуацію у сфері реєстрації експертів, проте ці заходи ще не в повному обсязі повертають до попередньої системи.

Раніше голова представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра неодноразово згадував про проблему реєстрації європейських експертів в Україні.
XS
SM
MD
LG