Доступність посилання

ТОП новини

Міносвіти сприяє корупції у вишах – Павленко


Міносвіти стимулює механізми корупції у вишах завдяки врахуванню балів шкільного атестату та додаткових балів за успіхи у навчанні і закінчення підготовчих курсів у ВНЗ під час вступу до них. На цьому наголошує уповноважений Президента України з прав дітей Юрій Павленко. За його словами, це також зумовлює погіршення рівня шкільної освіти.

«Треба остаточно припинити постійні моделювання, зміни щорічні, які вводять нестабільність для дітей і сімей, котрі змушені шукати шляхи вступу до вишів. Як тільки ключовим критерієм для вступу у вищий навчальний заклад стають знання, це змушує і батьків, і вчителів, і дітей до рівня знань ставитися з найвищою відповідальністю», – наголошує дитячий омбудсмен.

На думку Юрія Павленка, розвитку корупції у вишах також сприяє неповноцінне функціонування Болонської системи, через що студенти і донині змушені здавати заліки та іспити.

Водночас, за словами Юрія Павленка, за 20 років незалежності рівень корупції під час вступу до вишів значно зменшився.

Згідно з умовами цьогорічного вступу, окрім балів за зовнішнє незалежне оцінювання, враховуватиметься середній бал шкільного атестату абітурієнтів, перерахований за 200-бальною шкалою, а також додаткові бали за успіхи в навчанні та за закінчення факультетів довузівської підготовки.
XS
SM
MD
LG