Доступність посилання

ТОП новини

Закон про мову критикують патріоти, а не фахівці – Колесніченко


Законопроект №9073 «Про засади державної мовної політики» критикують «патріоти, а не фахівці», заявив в ефірі Радіо Свобода один із авторів цього закону народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко.

«Важко коментувати висновки так званих фахівців, які в першу чергу є патріотами. Ми ж маємо спілкуватися в першу чергу не з патріотами, а з спеціалістами і фахівцями», – сказав Колесніченко.

Автор законопроекту наполягає, що його безпідставно звинувачують у намаганні повністю витіснити українську мову з регіонів компактного проживання російськомовного населення.

«У законопроекті чорним по білому написано: єдиною державною мовою є українська. Це є в кожній статті. Але у тих місцях, де для людей рідною мовою є недержавна мова, вони можуть використовувати й регіональну», – пояснив Колесніченко.

Натомість опоненти законопроекту посилаються на висновок Президії Академії Наук, в якому законопроект Колесніченка-Кивалова кваліфікується як «черговий антиукраїнський, антидержавний, а фактично антиконституційний акт, який сприяє посиленню розбрату в нашому і без того суперечному суспільстві та загрожує територіальній цілісності держави».

Учора, 24 травня, розгляд законопроекту про засади мовної політики не відбувся. У Верховній Раді сталася бійка представників фракції Партії регіонів із депутатами від «БЮТ-Батьківщини» та НУНС, які протестували проти мовного закону «регіоналів».
XS
SM
MD
LG