Доступність посилання

ТОП новини

Представники опозиції залишили сесійну залу Ради


Представники опозиції залишили сесійну залу Верховної Ради України. Близько 10 народних депутатів із фракцій опозиції, які ще залишалися в залі зібрали плакат «Займіться ділом, а не язиком» і залишили сесійну залу.

На даний час в сесійній залі немає депутатів ні з опозиції, ні з парламентської більшості.

Сьогоднішнє засідання парламенту не відбулося, бо члени фракції «БЮТ-Батьківщина» і частина депутатів від НУНС зранку заблокували роботу трибуну і президію Верховної Ради.

На брифінгу лідер фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Кожем’якін заявив, що фракція сьогодні до кінця дня блокуватиме роботу Верховної Ради. Він наголосив, що опозиція готова була погодитись на компроміс, який запропонував спікер Володимир Литвин, щодо мораторію на розгляд мовного питання до проведення політичних консультацій. При цьому він висловив жаль, що «Партія регіонів і КПУ відмовились давати гарантії, що це питання відтермінують».

Кожем’якін підкреслив, що в такій ситуації опозиція вирішила продовжити блокування роботи парламенту до кінця дня. За його словами, якщо необхідно буде, то наступного пленарного тижня опозиція блокуватиме роботу Ради.

Наступний пленарний тиждень має розпочатися 5 червня.
XS
SM
MD
LG