Доступність посилання

ТОП новини

Представник Європарламенту: вирішенням ситуації Тимошенко буде розгляд її справи у Страсбурзькому суді


Президент політичної групи «Альянс лібералів і демократів» у Європарламенті, бельгієць Ґі Верхофстадт вважає, що найкращим вирішенням «невеликої трагедії з Юлією Тимошенко» буде якнайшвидший розгляд її справи в Європейському суді з прав людини. Про це європейський політик заявив у Харкові після зустрічі з Юлією Тимошенко в лікарні.

«Найкраща можливість завершити те, що я називаю невеликою трагедією, це передати цю справу до Європейського суду з прав людини», – сказав Верхофстадт.

Говорячи про вирішення справи з Тимошенко, він зазначив що, на його думку, вона може встигнути взяти участь у парламентських виборах, якщо її справу розглядатиме "Європейський суд з прав людини, тобто структура, якій можна довіряти.

Крім того, він розповів, що особисто передав Тимошенко Резолюцію Європарламенту щодо України, ухвалену два дні тому. У ній Європейський парламент закликав українську владу звільнити «ув’язнених, які були засуджені за політичними мотивами».

Сьогодні для зустрічі з Юлією Тимошенко до Центральної клінічної лікарні «Укрзалізниці» в Харкові приїхали президент політичної групи «Альянс лібералів і демократів» Європарламенту Ґі Верхофстадт, лідер Міжнародного інтернаціоналу лібералів Європарламенту Йоханнес Корнеліс Ван Баален і лідер польської ліберальної опозиції Януш Палікот. Групу європарламентарів супроводжував народний депутат України Микола Катеринчук (фракція НУНС, лідер Європейської партії України).

Тимошенко 9 травня перевели з колонії в лікарню «Укрзалізниці» в Харкові. Її лікуванням займаються німецькі лікарі, оскільки українським медикам вона не довіряє.
XS
SM
MD
LG