Доступність посилання

ТОП новини

Кириленко: перемога опозиції за партійними списками «неминуча», мажоритарку – «треба підтягнути»


Перемога об’єднаної опозиції на виборах до Верховної Ради України 2012 року за партійними списками «неминуча», за мажоритарними округами – «треба підтягнутись дуже серйозно». Про це сьогодні на прес-конференції у Дніпропетровську заявив заступник голови партії ВО «Батьківщина» Іван Кириленко на спільній прес-конференції з керівником «Фронту змін» Арсенієм Яценюком.

За словами Івана Кириленка, щонайменше половина кандидатів на парламентські вибори нинішнього року від опозиції – це будуть нові обличчя, багато з них – молоді люди тридцятирічного віку.

«Якщо у наших опонентів ніякого обновлення не буде, то у нас – половина щонайменше», – сказав Іван Кириленко.

За словами Івана Кириленка, наразі список мажоритарників і кандидатів, які йтимуть за партійним списком від опозиції, вже погоджений, але з кожним кандидатом ще мають провести співбесіди, щоб з’ясувати, для чого він іде до парламенту.

Водночас Арсеній Яценюк запевнив, що всередині об’єднаної опозиції немає ніякого протистояння у ході формування списку кандидатур.

«У нас дуже дисциплінована опозиція. І ніяких дискусій щодо того, як формувати список, не буде. І ви це побачите 30 липня, коли з’їзд об’єднаної опозиції на базі політичної партії «Батьківщина» буде затверджувати як список по пропорційній системі, так і список по мажоритарних округах», – додав лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк.

Парламентські вибори в Україні мають відбутися 28 жовтня 2012 року.
XS
SM
MD
LG