Доступність посилання

ТОП новини

Шведська співачка Лорін перемогла на «Євробаченні-2012» в Баку


Співачка Лорін
Співачка Лорін
Шведська співачка Лорін виграла конкурс «Євробачення-2012» в Баку, набравши 372 бали.

Найвищу оцінку – 12 балів – їй поставили 18 країн. Серед них – Австрія, Бельгія, Франція, Велика Британія, Словаччина, Нідерланди, Ісландія, Норвегія, Естонія, Данія, Латвія, Іспанія, Фінляндія, Німеччина, Росія, Угорщина, Ізраїль і Ірландія.

Ставки букмекерів виправдалися не тільки щодо переможця, а й щодо учасників, які взяли срібло і бронзу: друге місце посів російський колектив «Бурановские бабушки» з піснею «Party For Everybody», Желько Йоксимовіч із Сербії з піснею «Любов не річ» став третім.

Також до п’ятірки ввійшли учасниця з Азербайджану Сабіна Бабаєва і Рона Нішліу з Албанії. Гайтана, яка представляла Україну з піснею «Be My Guest», стала п’ятнадцятою.

Переможниця конкурсу «Євробачення-2012» повезе до Швеції перехідний приз – кришталевий мікрофон, а наступного року конкурс пройде в її країні.

«Євробачення» відбувалося на тлі акцій протесту місцевих громадянських активістів, які заявляють про значні порушення прав людини в Азербайджані. У п’ятницю в Баку були затримані десятки учасників антиурядових виступів.
XS
SM
MD
LG