Доступність посилання

ТОП новини

Львів’яни вшанували пам’ять українських національних героїв


День героїв, присвячений пам'яті загиблих у національно-визвольній боротьбі, відзначають у неділю у Львові.

Ветерани УПА, керівництво Львівської обласної ради, представники політичних партій і громадських організацій поклали квіти та вінки до пам’ятника лідеру ОУН Степану Бандері, після чого відбувся короткий мітинг.

«Коли непрошені гості прийшли в наш дім, молоді люди прощалися з рідними і йшли захищати свої сім’ї та свою Вітчизну. Небагато залишилися живими і дочекалися незалежності України, за яку проливали свою кров. Пам’ять про загиблих за свободу України жива і сьогодні. Але нам боляче дивитися на те, що і після 20 років незалежності нами керують промосковські агітатори, а не українські патріоти. Але ми віримо, що вдасться очистити Україну від комуністичної скверни та відірватися від Москви», – сказав на мітингу голова крайового братства ОУН-УПА Олександр Гуменюк.

Після мітингу колона, на чолі якої йшли декілька десятків ветеранів УПА, пройшла від пам’ятника Бандері до пам’ятника Тарасу Шевченку, де відбувся концерт. У марші взяли участь понад півтори тисячі людей.

Учасники маршу несли транспаранти «Бандера й Шухевич - Герої народу! Вони воювали за нашу свободу!», «Вимагаємо визнати ОУН-УПА і присвоїти Бандері звання Героя!», «Бандера, Шухевич – наші Герої! Вони воювали за нас із тобою!», несли транспаранти загиблих героїв національно-визвольної боротьби. Також 12 молодих людей несли державний прапор України завдовжки понад 10 метрів. Під час маршу його учасники скандували: «Герої не вмирають! Вмирають вороги!», «Слава Україні! Героям слава!» та інші.

Влітку 2011 року Вищий адміністративний суд України виніс рішення про те, що Степан Бандера і Роман Шухевич мають звання героїв України незаконно.
XS
SM
MD
LG