Доступність посилання

ТОП новини

Рада безпеки ООН засуджує кровопролиття у сирійському регіоні Хула


Представник Росії на недільному засіданні в Раді безпеки ООН Олександр Панкін також підтримав критику на адресу сирійської влади
Представник Росії на недільному засіданні в Раді безпеки ООН Олександр Панкін також підтримав критику на адресу сирійської влади
Рада безпеки ООН у заяві засудила владу Сирії за нещодавнє кровопролиття у Хулі, коли загинуло понад 100 людей.

Заяву Ради безпеки підтримали всі учасники недільного засідання, зокрема, й Росія, яка досі утримувалася від різкої оцінки дій режиму сирійського президента Башара Асада.

У документі йдеться про те, що причиною масової загибелі людей у Хулі став зокрема обстріл житлових районів з важкої артилерії. Члени Ради безпеки ООН також вказали на те, що багатьох жертв «розстріляли з близької відстані». У міжнародній організації вкотре наголосили на вимозі до сирійської влади вивести війська з міст.

Під час недільного засідання Ради безпеки ООН на прямому відеозв’язку був керівник місії міжнародних спостерігачів у Сирії Роберт Муд. Він, зокрема, розповів учасникам засідання, що 25 травня внаслідок протистояння влади й опозиції у Хулі загинуло 108 осіб, близько 300 були поранені.

Сирійська влада наполягає, що провина за масову загибель людей у Хулі лежить на «терористах», пов’язаних із опозицією.
XS
SM
MD
LG