Доступність посилання

ТОП новини

Із Харківщини вивозять останню партію меланжу


У Харківській області почалися заходи для вивезення третьої і останньої партії компоненту рідкого ракетного палива «меланж» кількістю понад 715 тон, повідомила сьогодні прес-служба Харківської обласної державної адміністрації з посиланням на першого заступника голови ОДА Валентина Дулуба.

Захід відбуватиметься в рамках реалізації спільного проекту Україна – ОБСЄ, яким передбачалося вивезти з регіону 2 тисячі тон цієї небезпечної речовини.

За словами обласного посадовця, сьогодні у сховищі ракетного палива у селищі Шевченкове розпочалися роботи для завантаження меланжем та відправки 14 спеціальних залізничних цистерн. Ємності перевірять щодо придатності до використання, і протягом кількох днів до них із дотриманням усіх технологічних норм завантажать високо токсичну речовину.

Планується, що до кінця тижня вантаж у супроводі воєнізованої охорони відправиться в Нижегородську область Росії на одне з оборонно-промислових підприємств, де меланж утилізують у присутності представників ОБСЄ.

Меланж із Харківщини вивозиться за межі України трьома партіями. Наприкінці березня вже відправили перші 770 тон, 5 травня – ще 515 тон. Для проведення всього комплексу заходів щодо утилізації меланжу в Харківській області країни-донори надали понад 2,2 мільйона євро, мовиться в повідомленні.

Загалом в Україні з радянських часів залишалося майже 17 тисяч тон меланжу на 6 складах у Вінницькій, Івано-Франківській, Львівській, Харківській, Київській та Одеській областях.

Вивезення меланжу проводиться відповідно до підписаного у березні 2008 року Меморандуму про взаєморозуміння між Кабінетом Міністрів України та Організацією з безпеки і співпраці в Європі щодо проекту ОБСЄ – Україна з утилізації запасів меланжу. Утилізація відбувається на хімічних підприємствах Росії, де багатий на азот меланж переробляють на добрива.

Меланж – це багатокомпонентна суміш на базі азотної кислоти, що використовувалася як окислювач ракетного палива у військових ракетах старих конструкцій. Нині застосовують тверде паливо, а запаси рідкого потребують утилізації.
XS
SM
MD
LG