Доступність посилання

ТОП новини

Волинські депутати з Партії регіонів нагадують, що українська мова – єдина державна


Депутати Волинської обласної ради від Партії регіонів пропонують на розгляд червневої сесії проект звернення на захист української мови, розроблений однопартійцем Олегом Батюком.

Звернення адресоване колегам-депутатам із обласних та міських рад і містить прохання «утверджувати українську мову як єдину державну, укріплювати її статус у сфері офіційного та ділового спілкування, інформаційного і культурного простору, видавничій сфері».

Нині у Волинській обласній раді створена депутатська робоча група з розробки нового тексту звернення. Голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук раніше зауважив, що хотів би бачити таке звернення волинян, «яке не соромно було б надіслати колегам в Луганськ».

На початку травня волинські депутати не змогли набрати голосів для ухвалення звернення до Верховної Ради, який представив на розгляд депутат із Всеукраїнського об’єднання «Свобода» Олександр Пирожик. У цьому зверненні містилася категорична вимога зняти з розгляду законопроект «Про основи державної мовної політики» «як свідомо провокативний, зрадницький та деструктивний за своєю суттю». Окрім «Свободи», документ тоді підтримали депутати з фракції «Батьківщини», кілька «нашоукраїнців», по одному представнику Народної партії, Партії регіонів і «Фронту змін».
XS
SM
MD
LG