Доступність посилання

ТОП новини

Євро-2012: Україна налякала Англію (європейська преса)


Прага – Європейські газети все більше пишуть про очікування від Євро-2012 в Україні. Деякі з експертів вважають, що національна команда України здатна піднести «сюрпризи» своїм суперникам. В Англії вже кажуть, що навіть вчорашня тренувальна гра України з Естонією є своєрідним «попередженням» для англійської команди, яка грає з Україною в одній групі і зустрінеться з нею в Донецьку. Оглядачі також наголошують, що з Євро-2012 в Україні збігаються ще дві важливі події: передвиборна парламентська кампанія і початок нового етапу у стосунках між президентами України та Росії, коли відносини двох країн, як зауважують експерти, можуть стартувати «з чистого аркуша».

Австрійська Die Presse публікує думки австрійського футболіста із Зальцбурга Маркуса Берґера, який нині виступає за одеський «Чорноморець». Цей футболіст вважає, що Україну не мають недооцінювати не лише тренери збірної Австрії, яка зустрічається в підготовчому матчі з українцями цієї п’ятниці в Інсбруку, але й безпосередні суперники України в групі на Євро-2012. На думку Берґера, футбол в Україні неухильно прогресує, і разом з молодими футболістами в цій збірній здатні здивувати й ветерани. Форвард Андрій Шевченко, котрий, як каже австрійський футболіст, «є патріотом і хотів би здійснити найвищі очікування на його першому чемпіонаті Європи». Також, на думку Берґера, «Україна тепер економічно зростає, тут немає кризи», а стосовно справи Юлії Тимошенко спортсмен із Зальцбурга заявив: «Звичайно, права людини повинні відстоюватися, але в України проблема Тимошенко, на відміну від Європи, не є такою значущою темою».

Лондонська The Guardian наголошує, що «Україна попередила Англію виграшем 4:0 над Естонією» у вчорашній тренувальній грі в Австрії. Видання нагадує, що Україна і Англія грають в одній групі на Євро-2012, вони зустрінуться між собою 19 червня в останній грі цієї групи в Донецьку. Газета також вважає, що українці показали у грі з Естонією добру підготовку і окрім чотирьох забитих голів, створили ще чимало небезпечних моментів біля воріт естонців. Лондонське видання також нагадує, що окрім гри в групі з українцями Англія має перед цим зустрітися з Францією та Швецією.

Тетяна Івженко не виключає на сторінках московської «Независимой газети», що червнева зустріч між Президентами Росії та України в Криму, яка стає вже традиційною, може стартувати «з чистого аркуша». Хоча в Києві й сподіваються, як це вже триває кілька років, на більш вигідний газовий контракт від Володимира Путіна, та все ж експерти, яких цитує російське видання, переконані, що «склалася ситуація, коли Росія може собі дозволити вимагати поступок від України, нічим не поступаючись зі свого боку».

Ще одне московське видання – «Комерсант» – не вірить, що консолідована українська опозиція, яка в понеділок заявила в Києві про свою стратегічну програму і мету на наступних парламентських виборах, зможе завдати поразки Партії регіонів і наводить як аргумент результати останніх опитувань українців щодо їхніх політичних симпатій на цих виборах 28 жовтня. Російська газета також наголосила, що все вирішиться на цих виборах у 225 мажоритарних округах, «які не зв’язані партійною дисципліною і можуть бути перекуплені олігархами, котрі стоять за владою».
  • Зображення 16x9

    Василь Зілгалов

    Із Радіо Свобода співпрацюю з 1989 року. Переїхав з Мюнхена до Праги у березні 1995 року. Народився в сталінській Україні. Троє з родини загинули від голоду у 1932-33 роках. Мати ледве уціліла в 1933-му. Батько пройшов Колиму але система все ж знищила його. Окрім батька, тоталітаризм згубив чотирьох моїх дядьків. Закінчив історичний факультет. Викладав методологію історії. Підготував дві дисертації. Чимало написав. Журналістом став з 1969 року, після вторгнення радянських військ до Праги. Опублікував роботи з історії політичної публіцистики, книги з історії українських міст, дослідження про Василя Пачовського, з історії української еміграції.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG