Доступність посилання

ТОП новини

Дніпропетровщина, щоб взяти кредит на зерно, може заставити театр, музей та лікарні


На Дніпропетровщині створили комунальне підприємство «Регіональний стабілізаційний фонд» Дніпропетровської обласної ради. Відповідне рішення обласної ради оприлюднене на офіційному сайті цього органу.

Як повідомили в прес-службі облради з посиланням на голову Євгена Удода, депутати надали «Регіональному стабілізаційному фонду» право на закупівлю продовольчого зерна для забезпечення зернопереробних та хлібопекарських підприємств області, адже, за даними облради, цього року в регіоні очікується неврожай зернових: загинуло 37% площ посівів озимих і валовий збір, як очікується, буде на 17% меншим ніж минулорічний.

Загалом на закупівлю зерна, за рішенням облради, передбачено витратити 10 мільйонів гривень з обласного бюджету, а також кредитні кошти. Своїм рішенням облрада надала згоду комунальному підприємству «Регіональний стабілізаційний фонд» на залучення кредиту на суму 100 мільйонів гривень.

Водночас, за рішенням облради, комунальне підприємство, беручи кредити у комерційних банків, може передавати їм в заставу деякі соціальні об’єкти області. У переліку заставних будівель – близько півсотні об’єктів: Академічний театр опери та балету, Національний історичний музей імені Яворницького, обласна лікарня імені Мечникова, дитяча клінічна лікарня, дитячий будинок, педагогічний коледж, училище культури, санепідемстанції тощо.

За інформацією, оприлюдненою депутатом обласної ради Вікторією Шиловою, за це рішення проголосувала провладна більшість обласної ради. Як зазначила Шилова, яку раніше виключили з фракції Партії регіонів, вона звернулася до прокурора області з проханням опротестувати це рішення.
XS
SM
MD
LG