Доступність посилання

ТОП новини

Кількість жертв нового землетрусу в Італії зросла до не менш як 15


Храм Свв. Якова і Пилипа XIII ст. в місті Мірандола зруйнований землетрусом 29 травня 2012 року
Храм Свв. Якова і Пилипа XIII ст. в місті Мірандола зруйнований землетрусом 29 травня 2012 року
Щонайменше 15 людей, за новими даними, загинули сьогодні внаслідок землетрусу на північному сході Італії в регіоні Емілія-Романья, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

За даними служби цивільної оборони, наразі не відома доля ще чотирьох чи п’яти людей. Рятувальні служби розшукують потерпілих під руїнами.

Епіцентр поштовху магнітудою 5,8 зареєстрували між містами Модена і Феррара, що за 40 кілометрів на захід від Болоньї.

Слабші поштовхи землі були зафіксовані також у сусідніх регіонах. Евакуювали понад 5 тисяч людей. Навчальні заклади, офіси і промислові підприємства тимчасово закрили. Серед них відомі автовиробники Ferrari, Lamborghini, Ducati.

Найсильніше коливання землі сталося о 9-й ранку. Наступні слабші поштовхи викликали страх і паніку серед населення. Люди вибігали на вулиці, віддаляючись від будинків.

Руїни фабрики в Сан-Феліче-суль-Панаро після землетрусу 29 травня 2012 року
Руїни фабрики в Сан-Феліче-суль-Панаро після землетрусу 29 травня 2012 року
Троє осіб загинули у містечку Сан-Феліче-суль-Панаро внаслідок руйнування місцевої фабрики. Двох загиблих знайшли під завалами ангару іншого підприємства біля міста Мірандола.

Через те, що більшість жертв виявили на промислових об’єктах, уряд ставить питання про відповідальність за неналежну безпеку заводських корпусів. У середу відбудеться надзвичайне засідання кабінету міністрів Італії. А сьогодні ввечері потерпілий регіон відвідує міністр внутрішніх справ Аннамарія Канчеллієрі.

Значних пошкоджень зазнали історичні будівлі, уражені попереднім землетрусом дев’ять днів тому. У тому землетрусі, магнітудою 6,0, загинули сім людей, близько 7 тисяч були евакуйовані.

За даними Італійського інституту геофізики та вулканології, від 20 травня в районі Паданської рівнини зареєстрували 800 поштовхів землі. Досі цей регіон не вважався сейсмічно небезпечним.

Як прогнозують сейсмологи, коливання землі найближчим часом триватиме. Причиною останніх землетрусів науковці вважають формування нового шару землі на межі Апеннінських гір і Паданської рівнини.
XS
SM
MD
LG