Доступність посилання

ТОП новини

У США вважають, що Тимошенко має бути звільнена – сенатор Дурбін


Сенатор Дурбін
Сенатор Дурбін
Сенатор Сполучених Штатів, представник більшості у Сенаті Дік Дурбін наголошує, що США бачить у темі ув’язнення колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко «виборче переслідування» і наголошує, що Тимошенко має бути звільнена.

Про це йдеться у повідомленні, розміщеному на сайті Посольства США в Україні.

Дурбін відвідав Україну 27-28 травня і зустрівся з Президентом Віктором Януковичем та іншими українськими урядовцями, включаючи Прем’єр-міністра Миколу Азарова і міністра закордонних справ Костянтина Грищенка «з метою заохочення просування в Україні свободи, демократії, і розвитку сильної ринкової економіки», – сказано на сайті Посольства.

Сенатор також зустрівся з представниками опозиційних партій та Євгенією Тимошенко, донькою ув’язненої Юлії Тимошенко.

«Сенатор Дурбін звертався до теми тюремного ув’язнення колишнього Прем’єр-міністра Юлії Тимошенко під час кожної зустрічі. Сенатор підкреслив, що США бачить в цьому випадку виборче переслідування, і Тимошенко повинно бути звільнено», – йдеться у повідомленні.

Печерський районний суд Києва засудив Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році 11 жовтня 2011 року. Ще одне обвинувачення, інкриміноване Тимошенко, стосується діяльності корпорації «Єдині енергетичні системи України».
XS
SM
MD
LG