Доступність посилання

ТОП новини

Депутати просять Лутковську не допустити переведення Луценка із СІЗО в колонію


Народні депутати від «Народної самооборони» просять Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерію Лутковську не допустити переведення засудженого екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка із СІЗО в колонію.

Про це повідомив народний депутат Олесь Доній. За його словами, народні депутати Юрій Стець, Юрій Кримчак та інші передали сьогодні омбудсмену депутатське звернення з приводу недоцільності етапування Луценка до колонії в Чернігівській області, поки його касація розглядатиметься в київському суді.

За словами Донія, до них надійшла інформація від дружини Луценка Ірини, що найближчим часом її чоловіка планують етапувати в одну з колоній Чернігівської області.

«Це понад 200 кілометрів, і в тому фізичному стані, в якому зараз Луценко, постійне етапування його на суд до Києва вважаємо не доцільним», – наголосив він.

27 лютого 2012 року Печерський райсуд Києва засудив Луценка до 4 років позбавлення волі з конфіскацією майна, з позбавленням права обіймати керівні посади, а також рангу державного службовця. 16 травня Апеляційний суд Києва визнав правомірним цей вирок, винесений Луценку Печерським райсудом столиці. Захист пообіцяв подати касацію на це рішення апеляційного суду. Крім того, нині Печерський райсуд розглядає справу за обвинуваченням Луценка в організації незаконного стеження під час розслідування справи про отруєння екс-Президента Віктора Ющенка.
XS
SM
MD
LG