Доступність посилання

ТОП новини

Колишнього президента Ліберії засудили до 50 років позбавлення волі


Колишній президент Ліберії Чарльз Тейлор засуджений до 50 років позбавлення волі за звинуваченням у причетності до воєнних злочинів під час громадянської війни в сусідній із його державою Сьєрра-Леоне.

Вирок виніс Спеціальний суд у справах Сьєрра-Леоне. У квітні 64-річний Тейлор був визнаний винним за 11 пунктами, які передбачають відповідальність за вбивства, зґвалтування, вербування на військову службу дітей. Прокурори вимагали для Тейлора 80 років позбавлення волі. Тейлор заперечує всі звинувачення і своєї провини не визнає.

За даними слідства, Чарльз Тейлор як керівник Ліберії підтримував повстанців під час громадянської війни в сусідній Сьєрра-Леоне, в період якої в 1991–2002 роках були вбиті десятки тисяч людей. З колишнього ліберійського президента, однак, зняли звинувачення в тому, що він безпосередньо керував діями повстанців.

Спеціальний суд у справах Сьєрра-Леоне був створений спільно урядом цієї держави та ООН. Слухання справи Чарльза Тейлора раніше перенесли зі столиці Сьєрра-Леоне Фрітауна, де працює цей суд, до Гааги в Нідерландах.
XS
SM
MD
LG