Доступність посилання

ТОП новини

Під час суду над Запорожцем «беркутівці» побили представників ЗМІ – журналіст


Сьогодні, 30 травня, судове засідання у Броварському районному суді над Віталієм Запорожцем завершилось арештами та побиттям представників ЗМІ. Про це повідомив Радіо Свобода один із постраждалих журналістів.

За його словами, під час перерви в засіданні представників ЗМІ з зали суду почали виштовхувати «беркутівці».

«Одна людина у синій формі, яка не представлялась і виглядала схоже на міліціянта почала бити мене по нозі, причому била підло, коли мене вже тримали чотири людини і я був у наручниках. Сам факт «бєспрєдєла» дуже сильно обурює. Пресу і людей з камерами намагались відтіснити і затримати, а коли показували посвідчення, то воно грубо виривалось», – зазначив журналіст.



Як повідомляє ТСН, це сталося після того, як суддя відхилила клопотання про дозвіл зйомки в залі суду, а також про допит декількох свідків з боку підсудного, присутні в залі активісти «Братства», «Свободи», а також жителі села Семиполки, які підтримують підсудного, почали голосно обурюватися.

Як стверджують у відділі зв’язків з громадськістю ГУМВС України в Київській області, особи, які вчиняли хуліганські дії, зірвали сьогодні судовий процес. Тож, працівники спецпідрозділу «Беркут» були змушені вжити відповідні заходи. Всього за порушення громадського порядку в Броварах затримано 7 осіб, із них 5 дорослих та 2 неповнолітніх. 4 затримали у залі суду, а 3 – за блокування транспорту.

Сьогодні, 30 травня Броварський районний суд Києва мав винести Запорожцю вирок. 4 вересня 2011 року у селі Семиполки на Київщині Віталій Запорожець пострілом із рушниці застрелив майора міліції. Прокуратура вимагає найвищої міри — довічного ув’язнення.
XS
SM
MD
LG