Доступність посилання

ТОП новини

Підкуп виборців посилюється (огляд преси)


Київ – Потенційні кандидати-мажоритарники вже беруть штурмом електорат. Це при тому, що виборча кампанія стартує лише наприкінці липня. Розуміючи, що обіцянками народ вже ситий, влада переходить до «дій», констатує газета «День». Прикладів – багато. Причому по всій Україні. «Стипендії» в конвертах у Дніпропетровську, продуктові пайки у Харкові, запрошення до клубів та дельфінаріїв у Донецьку, безкоштовні квитки в музично-драматичний театр в Одесі, шампанське із зображенням кандидата в Києві... Підкуп в основному здійснюють регіонали, але не цураються цього і представники опозиції. Конкретніше йдеться в статті «Як вони купують…»

Із наступного року контролювати український бізнес і громадян – платників подоходного та інших податків, може новий єдиний орган – фінансова поліція при Мінфіні. Її створять на базі податкової міліції та профільних підрозділів МВС і СБУ. Ініціатор – Кабмін, який вважає, що зі злочинами повинна боротися їхня структура. Податківці – проти. Докладніше про урядово-податкові суперечки розповідає газета «Сегодня» у матеріалі «В Україні з’явиться поліція фінансів».

Третього червня закінчуються повноваження київського міського голови Леоніда Черновецького. Чотири роки тому він переміг на позачергових виборах. Однак нових виборів мера не призначили ні Центрвиборчком, ні більшість Верховної Ради. На думку експерта «Газети по-українськи», влада тягне час із призначенням виборів мера, бо хоче, щоб вони проходили із парламентськими. Оскільки тоді увага киян буде розпорошена.

Менш ніж за рік ціна золота знизилась на 10%, але експерти «Ізвєстій в Україні» стверджують, що найближчим часом воно подорожчає. Цьому сприяє невизначена ситуація з євровалютою, а також очікувані проблеми у США. Тому аналітики радять вкладати гроші саме в дорогоцінні метали. До кінця року вони стануть найвигіднішою інвестицією. Заголовок публікації – «Золотий стандарт».

А ось «Економічні відомості» переконують, що ймовірне подорожчання золота не пов’язане із зовнішніми обставинами, а виключно – через законодавчі зміни. Торговці хоч і зберегли право залишатися на єдиному податку, але фінансове навантаження на них все одно збільшилося.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG