Доступність посилання

ТОП новини

Азаров: Росія погодилася повернутися до питання перегляду газових контрактів


Микола Азаров
Микола Азаров
Керівництво Росії погодилося на перегляд українсько-російських газових контрактів, підписаних у 2009 році. Про це заявив Прем’єр-міністр України Микола Азаров під час відкриття засідання уряду.

«Керівники Росії погодилися серйозно розглянути аргументи української сторони щодо постачань російського газу в Україну й найближчим часом повернуться до перегляду контракту, який, очевидно, ставить Україну в нерівні конкурентні умови», – сказав прем’єр.

Він зазначив, що також домовився з російським колегою Дмитром Медведєвим про проведення засідання міжурядового комітету з економічного співробітництва.

Микола Азаров нагадав, що це засідання заплановане на 27 червня в Донецьку «з таким розрахунком, щоб винесені на засідання питання... передати на розгляд президентів на наступне засідання українсько-російської міждержавної комісії».

Керівництво України неодноразово заявляло про необхідність перегляду укладених у 2009 році з Росією контрактів на купівлю газу. Однак російська сторона досі не погодилася на перегляд ціни, яку українське керівництво вважає необґрунтовано завищеною.
XS
SM
MD
LG