Доступність посилання

ТОП новини

Депутати винайшли схеми просування законів (огляд преси)


Київ – Із 2007 року народні обранці нинішнього скликання зініціювали понад 10 тисяч законопроектів і проектів постанов, більшість яких не мають нічого спільного з державними інтересами. Однак, як переконує тижневик «Коментарі», вони добре виконали поточні завдання конкретних бізнес-груп або політичних сил. За останні кілька років депутати винайшли щонайменше три нові схеми просування законів, яких потребують «замовники». Одна з них ­– законопроект називають так, аби його підготовкою до розгляду в сесійній залі займався потрібний комітет (у якому, наприклад, уряд або інший лобіст має стійку більшість).

Нинішня влада – це типова бригада переважно донецьких братків, які не мають нічого спільного з Україною. Велика частина цієї команди не знають мови, історії, традицій, звичаїв українського народу. Про це в «Газеті по-українські» стверджує народний депутат Ярослав Кензьор. Він також вважає, що і список сьогоднішньої опозиції перенасичений кадебістами легальними і нелегальними. Там є цілий оберемок партійних і комсомольських діячів радянського активу. А людей, які у 1970-ті та 1980-ті страждали від радянського режиму за свої українські ідеї, практично немає, зауважує депутат.

Влада та опозиція борються за симпатію європейців. І ті й інші роблять це, як переконує тижневик «Влада грошей», за допомогою брехні. І якщо ретельно перевіряти їхні заяви, обидві сторони швидко попадуться на брехні. Поки що симпатії на боці опозиції, але де гарантія, що завтра ситуація не зміниться, зазначає видання. Заголовок статті – «Справжнє ошуканство».

Верховна Рада ухвалила закон, який передбачає реєстрацію місця перебування окремих категорій громадян, які переїздять в інший населених пункт більш ніж на місяць. Новий нормативний акт, як констатує газета «Факти», спричинив неоднозначну реакцію в суспільстві. Багато хто переконаний, що закон порушує Конституцію, яка гарантує свободу пересування. А ще висловлюються побоювання, що нововведення дозволять фальсифікації на виборах. Про те, наскільки ці побоювання мають під собою підґрунтя розмірковує експерт газети в рубриці «Щось новеньке».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG