Доступність посилання

ТОП новини

За фактом нападу на фотокореспондента одного з українських видань порушено справу


Віталія Лазебника побили під час зйомки на початку травня
Віталія Лазебника побили під час зйомки на початку травня
Міліція порушила кримінальну справу за фактом нападу на фотокореспондента Віталія Лазебника.

Як повідомляє прес-служба Президента України, напередодні учасники чергового засідання Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів розглянули інцидент з фотографом порталу tochka.net Віталієм Лазебником, на якого було скоєно напад під час зйомки громадської акції у столичному парку Перемоги.

Заступник начальника Головного слідчого управління МВС Олег Татаров на засіданні повідомив, що за результатами перевірки цього інциденту ухвалено рішення про порушення кримінальної справи за статтею «вчинення хуліганських дій».

Він додав, що наразі дослідчою перевіркою інциденту також займається прокуратура.

Учасники засідання домовилися повернутися до розгляду цієї справи після завершення слідчих дій.

Віталія Лазебника побили під час зйомки на початку травня. Однак тоді правоохоронці відмовилися визнавати побитого журналістом (оскільки він працює на інтернет-порталі). Карну справу тоді порушили лише за фактом незаконного знесення незаконно збудованої будівлі.

Побиття фотокореспондента викликало хвилю протесту серед українських журналістів. Зокрема на акції 10 травня біля будівлі МВС вони вимагали порушити справу за фактом побиття колеги, а також притягнути до відповідальності співробітників міліції, які перебували на місці злочину, але відмовилися виконувати свої обов’язки.
XS
SM
MD
LG