Доступність посилання

ТОП новини

Депутат Дніпропетровської облради почала голодування «проти політичних репресій»


Депутат Дніпропетровської обласної ради Вікторія Шилова розпочала безстрокове голодування «на знак протесту проти політичних репресій в регіоні». Про це Радіо Свобода у п’ятницю повідомила сама Вікторія Шилова.

«Я це роблю, щоб звернути увагу на політичні репресії в Дніпропетровській області. У нас є опозиціонер з Дніпродзержинська Віталій Купрій, який пережив вже два замахи на своє життя, у нас є Загід Краснов, який потрапив за ґрати через дивне ДТП чотирирічної давнини, мене саму репресують, залякують, обливають брудом. Вони це роблять, щоб виграти вибори на всіх 17 округах Дніпропетровщини. Я думаю, що голодування приверне увагу до безладу, який розпочався перед виборами», – сказала Радіо Свобода депутат.

За її словами, наразі в регіоні фактично немає свободи слова, жоден з опозиційних політиків, який не входить до числа провладних, не має доступу до засобів масової інформації, а їй як опозиційному депутату не надають можливості приймати людей в обласній раді: на дверях кабінету змінили замки, прийом людей доводиться вести прямо в коридорі.

Вікторія Шилова також зазначила, що має ще дві причини для голодування – підтримка Юлії Тимошенко та «спокута провини за вступ до Партії регіонів». Вона також уточнила, що під час голодування буде вживати воду і контролювати самопочуття, і повідомила, що має не так багато сил і здоров’я для голодування, бо потерпає від низького рівня гемоглобіну в крові.

У березні 2012 року заступник голови Дніпропетровської обласної ради, депутат облради була Вікторія Шилова виключена з Партії регіонів, за офіційними даними, «за використання адмінресурсу в особистих цілях», а за її словами, – через критику керівництва області. Після цього її звільнили і з посади заступника голови обласної ради.
XS
SM
MD
LG