Доступність посилання

ТОП новини

Успішно стартувала ракета-носій «Зеніт–3SL», створена українськими конструкторами


1 червня з плавучої платформи «Одісей», що на екваторі у Тихому океані в районі острова Різдва (Республіка Кірибаті), успішно стартувала ракета-носій «Зеніт–3SL» з американським космічним апаратом Intelsat-19 вагою більше 5 тонн. Про це повідомили в прес-центрі дніпропетровського конструкторського бюро «Південне».

Ракета космічного призначення «Зеніт–3SL» спроектована фахівцями КБ «Південне». Перший та другий ступені виготовлені на дніпропетровському заводі «Південмаш», третій ступінь – ракето-космічною корпорацією «Енергія» (Росія).

Супутник Intelsat-19 створила американська компанія Space System Loral на замовлення глобального супутникового оператора Intelsat. Космічний апарат призначений для надання послуг прямого супутникового мовлення в Австралії, а також для розповсюдження міжнародної відеоінформації через Азію та Тихий океан до західної частини Сполучених Штатів Америки.

2010 року виповнилося 25 років із дня першого пуску ракети-носія виробництва «Зеніт». Досі ракета вважається найпотужнішим серед літальних апаратів свого класу в світі. Наразі запуски ракети-носiя «Зеніт» можна проводити за будь-яких метеоумов, за температури від мінус 40 до плюс 50 градусів. «Зеніт» здатен виводити на навколоземні орбіти супутники вагою до 13 тонн.
XS
SM
MD
LG