Доступність посилання

ТОП новини

Кириленко вимагає притягнути до відповідальності нападників на захисників Гостиного двору


Народний депутат, лідер партії «За Україну» В’ячеслав Кириленко вимагає від Генеральної прокуратури та МВС притягнути до відповідальності нападників на захисників Гостиного двору в Києві.

Як повідомили у прес-службі партії «За Україну», з відповідним депутатським запитом Кириленко звернувся до Генпрокурора Віктора Пшонки та міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка.

«На жаль, ми стали свідками чергового свавілля, коли київська влада та міліція самоусунулась від захисту історичних будівель та прав громадян. Прикро, що міліція спостерігає, як наймані молодики в спортивних костюмах б’ють захисників міста й влаштовують розгром у будівлі, яка є архітектурною окрасою Києва», – заявив депутат.

Як стверджується на сайті партії, в ніч на 1 червня близько 30 невідомих чоловіків напали на захисників Гостиного двору.

26 травня Київрада ухвалила рішення про реконструкцію будівлі Гостиного двору. У зв’язку з активними діями забудовника на сьогодні Гостиний двір перебуває під постійним наглядом активістів, які виступають проти реконструкції споруди, постійно чергують на її території.
XS
SM
MD
LG