Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко закликає об’єднати всі «реальні опозиційні сили» – Турчинов


Під лікарнею в Харкові постійно чергують прихильники Тимошенко (фото О. Овчинникова, 25 травня 2012 року)
Під лікарнею в Харкові постійно чергують прихильники Тимошенко (фото О. Овчинникова, 25 травня 2012 року)
Перший заступник голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов заявив у п’ятницю, що голова партії, колишній Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко в розмові з ним поставила завдання об’єднати всі «реальні опозиційні сили».

На брифінгу перед лікарнею «Укрзалізниці» в Харкові, де відбулася ця зустріч, Турчинов наголосив, що Тимошенко підтримує продовження об’єднавчого процесу опозиційних сил і, зокрема, висловлюється за те, щоб опозиційні кандидати на майбутніх виборах балотувалися за єдиним списком.

За словами Турчинова, він обговорив із Тимошенко низку питань, зокрема, щодо координації дій опозиції або того, щоб не допустити ухвалення законопроекту про засади державної мовної політики, який пропонує Партія регіонів.

Турчинов, серед іншого, розповів, що чотиригодинна зустріч відбулася в присутності працівниці Качанівської колонії, в якій відбуває покарання Тимошенко, нині тимчасово перебуваючи в лікарні. Коли він розмовляв із Тимошенко надто тихо, розповів Турчинов, працівниця просила говорити голосніше.

Тим часом Державна пенітенціарна служба поінформувала, що надала Тимошенко короткострокове побачення з Турчиновим за письмовою заявою ув’язненої, якою вона просила замінити на цю зустріч належне їй раз на квартал довгострокове побачення за другий квартал цього року.

У черговому короткостроковому побаченні, яке Тимошенко належить раз на місяць і яке вона просила надати їй із Турчиновим, їй відмовили через те, що попереднє, зі своєю тіткою, вона мала лише трохи більше як тиждень тому, і через те, що на час перебування засуджених у медичних закладах надання побачень тимчасово припиняється. Крім того, увагу Тимошенко окремо звернули на те, що лікарі берлінської клініки «Шаріте» неодноразово висловлювали свої рекомендації їй утриматись від будь-яких зустрічей і побачень, які можуть негативно вплинути на здійснюваний курс реабілітації.
XS
SM
MD
LG