Доступність посилання

ТОП новини

Лідери «Нашої України» йдуть на сепаратистський альянс зі «вчорашніми силами» – Наливайченко


Валентин Наливайченко
Валентин Наливайченко
Намагання керівництва партії «Наша Україна» утворити «сепаратистський альянс» зі «вчорашніми силами, які, чесно кажучи, за 20 років навчилися тільки вправлятися в патріотичній риториці», не мають «жодної перспективи», заявив в інтерв’ю Радіо Свобода Валентин Наливайченко, донедавна голова політради «Нашої України», який вийшов із партії.

За його словами, він зрозумів це за останні чотири місяці. А ще півтора року тому, каже Наливайченко, він із однодумцями пропонував цій політичній силі «відмовитися від подвійних стандартів, пройти народну люстрацію». «Тобто ті, хто були при владі, мають прозвітувати людям, а не ховатися в партійних списках. І діяти чесно, розуміючи, що окупаційний режим можна повалити і мати на це і сили, і впевненість тільки об’єднаним фронтом опозиції», – сказав політик.

Він наголосив, що, будучи в керівництві партії, з першого дня стояв на цих принципах і засадах і, поки міг, відстоював, зокрема, підписав усі документи в Комітеті опору диктатурі. «І головне – ми діяли. І наші молоді люди серед перших були в наметах і захищали право Юлії Тимошенко на незалежний захист, а не переслідування політичні. Тобто від перших серпневих подій минулого року до травня цього року все, що залежало від мене, для того, щоб політична сила була правильно об’єднана, і в опозиції, зрозуміло, діяла – я робив», – заявив Наливайченко.

Але, каже він, у «Нашій Україні» «зраджують надії людей, яким ми пообіцяли, що ми будемо іншими, чесними». Тому Наливайченко разом з однодумцями «вчинив чесно», залишивши партію. «Той, хто хоче дурити людей, будь ласка, беріть на себе політичну та моральну відповідальність. Ми – не такі. Ми діяли і будемо діяти, бо для нас патріотизм – це дія. Так, ми знаємо дуже багато патріотичних творів, так, Бандера – наш герой… Це все зрозуміло. Вони виборювали незалежність. А зараз час для людей, які розуміють, що треба робити в незалежній державі для того, щоб усунути цей режим», – наголосив він.

Валентин Наливайченко, який разом із об’єднаною опозицією готується до участі у виборах у Зборівському мажоритарному окрузі в Тернопільській області, також коротко виклав свої передвиборчі погляди: «Ми пропонуємо чіткі зрозумілі речі: боротьба з корупцією, боротьба з бідністю, а саме джерела – повернення грошей, вкрадених, виведених в офшори, на Кіпр насамперед».

Крім того, сказав він, на виборах зараз найголовніше буде захистити правдиве волевиявлення людей: і у виборчих комісіях, і у протоколах, і у всьому іншому, щоб не допустити і не дати сфальсифікувати справжнє волевиявлення народу: «це є конституційний обов’язок і моральний обов’язок зараз кожного політика в опозиції».

Повністю інтерв’ю з Валентином Наливайченком, який також очолював Службу безпеки України, читайте на сайті Радіо Свобода.
XS
SM
MD
LG