Доступність посилання

ТОП новини

Київ ближчими днями забезпечать легкими урнами – голова КМДА


Такі урни вже стоять на Хрещатику в Києві, фото 25 травня 2012 року
Такі урни вже стоять на Хрещатику в Києві, фото 25 травня 2012 року
Київ незабаром повною мірою забезпечать легкими урнами, заявив у п’ятницю голова Київської міської держадміністрації Олександр Попов в ефірі телепрограми «Шустер Live».

За його словами, які наводить агентство «Інтерфакс-Україна», «найближчими днями ми завершимо роботу і в повному обсязі відновимо те, що прибрали».

Попов нагадав, що після вибухів у Дніпропетровську в Києві прибрали 16 тисяч бетонних урн за рекомендацією правоохоронних органів. Після цього, за словами голови КМДА, київська влада почала опрацьовувати альтернативні варіанти і вивчати можливість встановлення легких урн в місті. «Наразі ми співпрацюємо з підприємствами Києва і отримуємо ці урни», – сказав він.

У свою чергу мери Харкова та Донецька Геннадій Кернес та Олександр Лук’янченко повідомили, що теж проводять роботи для забезпечення своїх міст безпечними урнами, повідомляє агентство.

Тиждень тому Попов обіцяв протягом тижня вже замінити всі прибрані напередодні травневих свят урни на нові, які, за його словами, мають бути з поліетилену або металевої сітки, крізь які видно вміст.

Прозорі урни стали спершу встановлювати в Дніпропетровську, де з центру міста прибрали старі бетонні урни після вибухів, які сталися 27 квітня. Тоді вибухові пристрої були розміщені саме в бетонних урнах, уламки яких були однією з причин травмування 31 людини.
XS
SM
MD
LG