Доступність посилання

ТОП новини

Президент Сирії заявив, що зовнішні сили розв’язали проти країни війну


Башар Асад
Башар Асад
Президент Сирії Башар Асад заявив, що країна стоїть зараз на порозі війни, яку ведуть зовнішні сили. Про це Асад сказав у своєму виступі в парламенті країни.

«Те, що ми бачимо, це спроба розпалити міжрелігійну ворожнечу, і інструментом для цього є тероризм», – сказав Асад.

За його словами, тероризм наростає, незважаючи на вжиті політичні заходи, наприклад, парламентські вибори, які відбулися минулого місяця. На думку Асада, від кризи нікуди не подітися, подолання її буде болісним. Необхідно покласти край тероризму, перш ніж політичний процес зможе розвиватися далі, оскільки люди, котрі здійснюють терористичні акти, не зацікавлені в діалозі, заявив президент. За його словами, сирійський народ категорично відкидає можливість іноземного втручання в справи країни.

Виступ Асада пов’язують із закликом лідерів арабських країн до ООН, який прозвучав раніше, вжити рішучі дії з тим, щоб покласти край насильству в Сирії. Сьогодні в ліванському місті Тріполі продовжуються сутички між прихильниками і супротивниками Асада.

З березня 2011 року в Сирії не припиняються антиурядові протести і їхнє придушення. Щодня надходять повідомлення про загибель людей – як мирних громадян, так і працівників силових структур. За даними ООН, загальна кількість жертв перевищила 10 тисяч людей. Сирійська влада заявляє, що в сутичках із озброєною опозицією загинуло понад 2 з половиною тисячі військовослужбовців і працівників правоохоронних органів, проти яких діють добре озброєні бойовики, а кількість жертв серед мирного населення перевищила 3 тисячі людей.
XS
SM
MD
LG