Доступність посилання

ТОП новини

Учасники Євро-2012 складають тести


Менш як тиждень залишається до початку головної європейської футбольної події року. Вже 8 червня на поле варшавського Національного стадіону вийдуть національні команди Польщі і Греції, наступними розпочнуть змагання росіяни і чехи, які зіграють у Вроцлаві. Перший свисток на українських аренах Євро-2012 пролунає 9 червня в Харкові, де зустрінуться команди Нідерландів і Данії, того ж дня на львів’ян чекає суперматч Німеччина – Португалія.

В очікуванні старту чемпіонату 16 команд-учасниць проводять контрольні поєдинки. Завдяки цим зустрічам наставники отримують важливу інформацію про стан збірних у цілому, дієвість ігрових зв’язків, готовність того чи іншого футболіста до вирішальних випробувань.

Цього тижня збірна України під проводом Олега Блохіна зіграла двічі. Тренерський штаб навряд чи дізнався багато нового після зустрічі з естонцями – надто непереконливим був рівень опонентів.

Уже після першого тайму збірна України вигравала з рахунком 3:0. На 9-й хвилині розгром розпочав форвард київського «Динамо» Андрій Ярмоленко, який класно відреагував на флангову передачу Сергія Назаренка. Ближче до кінця першої половини гри той же Ярмоленко заробив пенальті, який чітко реалізував Олег Гусєв, а згодом Андрій Воронін зіграв на випередження і головою забив третій гол.

Цього «синьо-жовтим» виявилося замало, і по перерві Артем Мілевський відгукнувся на простріл Андрія Шевченка, який перед тим розібрався з захисниками збірної Естонії.
Рахунок 4:0 – результат, приємний для вболівальників, але набагато більше поживи для роздумів дав поєдинок зі збірною Австрії.

Австрійський вердикт: посередньо

На відміну від матчу з естонцями, зустріч з австрійцями за атмосферою набагато більше нагадувала протистояння високого рівня. На відміну від «камерного» стадіону в містечку Куфштайн, поєдинок з командою Австрії приймала повноцінна арена в Інсбруку, та й подивитися на своїх співвітчизників і господарів Євро-2012 прийшло набагато більше вболівальників.

І вже на 3-й хвилині більшість глядачів на арені «Тіволі» раділа: Юнузович класно виконав штрафний – м’яч полетів над «стінкою» в незахищений голкіпером Олександром Горяїновим кут. Перший тайм завершився з мінімальною перевагою австрійців, які набагато активніше за естонців пресингували українських футболістів. По перерві зі штрафним пощастило вже підопічним Блохіна – рикошет вивів на побачення з воротарем Ярмоленка, який вирішив не бити, а відпасувати на Гусєва. Олегові залишилося влучити в порожній кут.

Австрійці знову вийшли вперед на 62-й хвилині. Небезпека прийшла з правого флангу захисту, на який тільки-но вийшов на заміну Богдан Бутко. Перший удар господарів український захист заблокував, та після рикошету з меж штрафного пробив Арнаутович – 2:1.

Майже одразу оборонці австрійців дали можливість Олегу Гусєву безперешкодно пробити метрів з двадцяти просто по центру воріт – 2:2. Та все одно останнє слово залишилося за збірною Австрії – все той же невтомний Арнаутович на 89-й хвилині «накрутив» Бутка і класним обвідним ударом поцілив у»дев’ятку» воріт, які по перерві захищав Максим Коваль, – 3:2.

Блохін визначає «основу»

Останній перед Євро-2012 тест «синьо-жовті» проведуть 5 червня з командою Туреччини. Основний склад збірної Блохіна вже вимальовується – П’ятов у воротах, захисники Ракицький (або Селін) – Хачеріді – Михалик – Гусєв, Тимощук і Назаренко в центрі півзахисту, Коноплянка і Ярмоленко – на флангах, нападники – Воронін і Девіч (або Мілевський і Шевченко).

Не гають часу і опоненти українців. Англійці двічі переграли своїх опонентів (норвежців і бельгійців) з рахунком 1:0. Французи перемогли ісландців – 3:2 і сербів – 2:0. З рахунком 3:2 завершили матч з тими ж ісландцями шведи – перші суперники української команди на Євро-2012. Ці результати можуть бути певним орієнтиром, та переоцінювати їх не варто: все на свої місця розставить чемпіонат Європи, який розпочнеться вже наступної п’ятниці.
  • Зображення 16x9

    Антон Шульга

    Працюю на Радіо Свобода з квітня 2010 року. Редактор та ведучий ранкових новин. Попередній трудовий досвід також пов’язаний із радіо – обласним державним у Луганську, «Радіо-Ера» в Києві. Народився 1975 року у Жовтих Водах на Дніпропетровщині. Вищу освіту отримав у Луганському державному педагогічному університеті ім. Тараса Шевченка.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG