Доступність посилання

ТОП новини

Влада намагається зірвати завтрашній мітинг на захист української мови – об’єднана опозиція


Акція проти законопроекту «Про засади державної мовної політики», 24 травня 2012 року
Акція проти законопроекту «Про засади державної мовної політики», 24 травня 2012 року
Об’єднана опозиція заявляє, що влада намагається не допустити людей на завтрашній мітинг біля будівлі парламенту «За мову! За Батьківщину!», який організується на знак протесту проти ухвалення «мовного» закону регіоналів.

Про це йдеться у заявах прес-служб партій «Батьківщина» та «Фронт змін».

Як повідомляє прес-служба «Батьківщини», Адміністрація Президента видала вказівку керівництву правоохоронних органів за будь-яку ціну заблокувати автобуси, якими добираються люди з областей для участі у завтрашній акції протесту біля Верховної Ради.

«З цією метою, – стверджується у документі, – на дорогах України виставлено безпрецедентну кількість постів співробітників Державтоінспекції. Їхнє чергування триватиме також вночі і до самого ранку».

У партії повідомляють, що, за наявною інформацією, співробітники ДАІ отримали наказ не пропустити до столиці жодного автобуса із західних та центральних областей.

Партія заявляє, що їй також стало відомо, що у східних та південних регіонах України влада розпочала наймати людей для участі у проплаченому мітингу біля парламенту на захист законопроекту «Про засади державної мовної політики».

У свою чергу, у прес-службі «Фронту змін» з цього приводу заявили, що перевізникам із кількох областей забороняють їхати до Києва на мітинг об’єднаної опозиції, а депутатам місцевих рад погрожують кримінальною відповідальністю за «можливі провокації» у столиці.

Наразі офіційних коментарів влади з цього приводу немає.

Минулого року народні депутати від Партії регіонів Сергій Ківалов і Вадим Колесніченко зареєстрували у Верховній Раді законопроект «Про засади державної мовної політики». У пояснювальній записці, зокрема, зазначається, що в разі ухвалення законопроекту російська мова стане регіональною в 13 адміністративно-територіальних одиницях України з 27. 24 травня 2012 року розгляд законопроекту про засади мовної політики у парламенті не відбувся. У Верховній Раді сталася бійка представників фракції Партії регіонів з депутатами від «БЮТ-Батьківщини» і НУНС, які протестували проти мовного закону регіоналів.
XS
SM
MD
LG