Доступність посилання

ТОП новини

«Беркут» витісняє учасників мітингу проти мовного законопроекту від Ради


Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, співробітники «Беркута» витісняють учасників мітингу під Верховною Радою проти законопроекту про засади державної мовної політики, ініціаторами якого є народні депутати від Партії регіонів Вадим Колесніченко і Сергій Ківалов. Протестувальників виштовхують із вулиці Грушевського в протилежний від Верховної Ради бік.

Верховна Рада з усіх боків, окрім Маріїнського парку, оточена прихильниками Партії регіонів. Люди тримають прапори Партії регіонів та руху «Русское единство». Керує мітингувальниками голова організації «Общевоинский союз Украины» Олег Калашніков. Звучать гасла на підтримку ухваленого у першому читанні законопроекту Ківалова-Колесніченка та проросійські заклики.

Ті, хто виступає за законопроект скандують своїм опонентам «Прочь с Украины!». У відповідь їм кричать «Провокація!».

Представники ВО «Свобода», КУН та Української народної партії розпочали сьогодні о 10.00 під будівлею Верховної Ради мітинг проти законопроекту про засади державної мовної політики, ініціаторами якого є народні депутати від Партії регіонів Вадим Колесніченко і Сергій Ківалов. Представники об’єднаної опозиції, «Останньої барикади» та партії «Удар» Віталія Кличка мітингують перед Кабінетом міністром. Вони наголошують, що ухвалений законопроект розколе Україну. Водночас прихильники Партії регіонів проводять свій мітинг за ухвалення цього законопроекту.
XS
SM
MD
LG