Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк оголосив про початок безстрокової акції протесту


Народний депутат Арсеній Яценюк (фракція НУНС) заявляє, що опозиція не дасть можливості парламентській більшості ухвалити в цілому законопроект про засади державної мовної політики. Про це він заявив на засіданні парламенту. Яценюк визнав, що «цей бій не вдалося виграти».

«Так, є тимчасова перемога Партії регіонів і тих, хто до них примкнули, але є поразка України і Української держави», – додав він.

За його словами, сьогодні даний законопроект було ухвалено в першому читанні, і «Україна знає прізвища всіх, хто зрадив Українську державу, хто знищує українську Конституцію і хто проти того, щоб Україна існувала як така. Цей бій нами не виграний, але за нами буде перемога у війні», – наголосив Яценюк.

Після цього він, вийшовши до натовпу мітингувальників, оголосив про початок безстрокової акції протесту і гарантував людям, що «до другого читання не дійде».

Сьогодні, 5 червня, Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект про засади державної мовної політики, ініціаторами якого є народні депутати від Партії регіонів Вадим Колесніченко і Сергій Ківалов. За дане рішення проголосували 234 із 248 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.
XS
SM
MD
LG