Доступність посилання

ТОП новини

США підтримують зміцнення обороноздатності Грузії


Гілларі Клінтон (л) і прем’єр-міністр Грузії Ніка Ґілаурі на церемонії спуску на воду корабля берегової охорони Грузії в Батумі 5 червня 2012 року
Гілларі Клінтон (л) і прем’єр-міністр Грузії Ніка Ґілаурі на церемонії спуску на воду корабля берегової охорони Грузії в Батумі 5 червня 2012 року
Державний секретар США Гілларі Клінтон зустрілася сьогодні в перебігу візиту до Грузії з урядовцями цієї країни на переговори про зміцнення обороноздатності кавказької держави.

Крім цього «стратегічного діалогу», який відбувся в причорноморському курортному місті Батумі, вона також узяла участь у спускові на воду корабля берегової охорони Грузії, який капітально відремонтували і переобладнали за фінансової підтримки США.

Клінтон пообіцяла, що Вашингтон і надалі допомагатиме Грузії захищати її територіальні води.

Вона також знову повторила, що США підтримують територіальну цілісність Грузії, і вкотре закликала Росію виконати свої міжнародні зобов’язання і вивести свої війська з сепаратистських регіонів Грузії, Абхазії і Південної Осетії.

Держсекретар США також має зустрітися і з президентом Грузії Міхеїлом Саакашвілі.

Раніше США вже надавали Грузії військово-морське обладнання і надалі планують передати Тбілісі два свої відремонтовані й модернізовані кораблі берегової охорони, а також збудувати в Грузії ремонтне підприємство для дедалі більшої кількості грузинських кораблів.

Берегова охорона Грузії, зокрема, затримує порушників свого морського кордону на його абхазькій ділянці. Росія, яка після нападу на Грузію 2008 року визнала самопроголошені Абхазію і Південну Осетію за «незалежні держави», заявляла, що захищатиме «територіальні води Абхазії».
XS
SM
MD
LG