Доступність посилання

ТОП новини

Україна скористається паузою з ЄС – Янукович


Україна скористається паузою у відносинах із Євросоюзом і будуватиме Європу всередині країни, заявляє Президент України Віктор Янукович.

«Розширення (ЄС – ред.) – це перспектива. Ми за те, щоб була перспектива і у Європи, і в України. Ми скористаємося цією паузою і будуватимемо Європу в Україні», – заявив Янукович на пленарній сесії «Майбутнє європейської інтеграції» регіонального саміту Всесвітнього економічного форуму в Стамбулі у вівторок.

При цьому Президент наголосив, що в Україні розуміють, що євроінтеграція – це не просто вступ до елітного клубу.

«Передусім, це домашнє завдання, і ми добре розуміємо, що від України багато що залежить», – сказав Янукович.

Крім того, він зазначив, що в Україні також розуміють, що рішення про розширення ЄС загальмувалося не лише для України, а й, наприклад, для Туреччини.

«На нашу думку, це помилкове рішення, хоча пауза, яка нині є, можливо, піде на користь і Україні, і Європі».

11 травня Янукович уже висловлював думку про те, що пауза у відносинах між Україною та ЄС піде на користь обом сторонам. 19 грудня 2011 року на саміті Україна – ЄС було оголошено про завершення переговорів щодо Угоди про асоціацію. 30 березня 2012 року на рівні глав переговорних делегацій відбулося парафування Угоди. Наразі ЄС заявляє, що основними перешкодами для євроінтеграції України є вибіркове застосування правосуддя і слабке просування на шляху реформування.
XS
SM
MD
LG