Доступність посилання

ТОП новини

Ківалов: опозиція хоче «дестабілізувати ситуацію» в державі


Народний депутат від Партії регіонів, один з авторів законопроекту про засади державної мовної політики Сергій Ківалов переконаний, що опозиція докладає зусиль з метою дестабілізації ситуації у державі.

Як повідомили у прес-службі Партії регіонів, він підкреслив, що до кінця сесії мовний законопроект буде ухвалений у цілому.

«Я радий, що у Верховній Раді більшість депутатів – а таких сьогодні було 234 – думають не про політиканство, а про користь для своїх співвітчизників. Ми прийняли у першому читанні законопроект «Про засади державної мовної політики» саме для того, щоб навести лад у «мовному» питанні», – відзначив Ківалов.

«Опозиція, звичайно ж, зацікавлена в тому, щоб тут, у «мовах», був повний хаос, щоб був бардак у країні взагалі. Для всіх очевидно, що наша так звана опозиція (хоча нікому не відомо, чому ці політики перебувають в опозиції), докладає зусиль саме з метою розхитування ситуації, для дестабілізації в державі. Це особливість саме українських опозиціонерів. Я заявляю, що ми їм не дамо і далі використовувати проблеми наших громадян у своїх політичних інтересах. В Україні люди говоритимуть тією мовою, яку вважають рідною», – підкреслив Ківалов.

Сьогодні депутати ухвалили у першому читанні законопроект «Про засади державної мовної політики», ініційований народними депутатами від Партії регіонів Сергієм Ківаловим і Вадимом Колесніченком. У пояснювальній записці, зокрема, зазначається, що в разі ухвалення законопроекту російська мова стане регіональною в 13 адміністративно-територіальних одиницях України.
XS
SM
MD
LG