Доступність посилання

ТОП новини

Латвійці оцінили важливість якісного відпочинку


Рига – Літо – традиційна пора відпусток для більшості латвійців. Якщо у кризові роки жителі Латвії надавали перевагу відпочинку вдома або взагалі відмовлялися від відпустки, то зараз вони змінюють свій підхід до вибору мандрів. Латвійці заздалегідь планують маршрут подорожей і вибирають відпочинок у Туреччині, Іспанії, Італії, Болгарії, а також на чорноморському узбережжі Криму – іншими словами, там, де тепліше, ніж удома. Надалі зростає й кількість любителів сільського туризму.

Пережиті латвійцями кризові роки допомогли їм оцінити важливість якісного і повноцінного відпочинку.

Директор ризької туристичної компанії ASTRA TŪRE Олександр Большаков зауважує, що змінився підхід та критерії вибору подорожей.

«У кризові роки усі намагалися купувати путівки в останній момент, тому що не відали, що буде завтра. Зараз, а це якраз підтверджує, що ми виходимо з кризи, люди намагаються замовляти тури заздалегідь і беруть не те, що залишилося, а що вони хочуть», – каже Олександр Большаков.

Вкладають кошти в подорожі

Місцеві експерти відзначають ще одну досить цікаву тенденцію: якщо раніше латвійці вкладали кошти в нерухомість, то зараз вони усе більше надають перевагу мандрам, новим враженням та спостереженням.

«Подорожі – це краще, у що можна вкласти кошти, бо отримуєш позитивні емоції», – зауважує представник латвійської туристичної агенції Impro Celojumi Зінаїда Тарасова.

Наразі напрямки вибору подорожей для латвійців залишилися майже незмінними.

«Незмінним лідером залишається Туреччина. Співвідношення «ціна/якість» та відносно невелика тривалість перельоту робить цей напрямок пріоритетним», – зазначив директор туристичного бюро Novatours, який відповідає за питання продажу, Енріко Ружицкіс.

Кількість латвійських туристів у Криму збільшилася

Між тим, інтенсивна співпраця між Ригою та Кримом, яка спостерігалася протягом останнього року, також принесла свої плоди.

За словами міністра курортів та туризму Криму Олександра Лієва, кількість латвійських туристів, які надають перевагу відпочинку на курортах чорноморського узбережжя Криму, збільшилася на 67 відсотків.

Приваблює латвійців і «Неспішний відпочинок» у Латвії, який рекламують місцеві компанії, що спеціалізуються на екотуризмі.

За словами представника Латвійської асоціації сільського туризму Lauku ceļotājs Ліни Калеї, за останні роки приріст мандрівників, які надають перевагу зеленому туризму, збільшився на майже 30 відсотків.

В основному латвійці вибирають тури «Великої Балтійської подорожі», мандри в Латгалію та по Балтійському узбережжі, відомому своєю особливою природою.

Незмінною популярністю користується відпочинок у сусідніх країнах: у Литві – на Куршській косі, в Естонії – на острові Саарема.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG